Temelinde 90 ton demir 152

Yeni Belediye inşaatının temelinde 90 ton demir kullanıldı. Yaklaşık 15 gün devam eden demir işinde 15 kişilik demirci ekibi çalıştı.
Yeni Belediye bina inşaatını Başkan Ergene yerinde inceledi. Müteahhit Kadir Kır’dan bilgiler alan Belediye Başkanı Hasan Ergene çalışmalardan memnun olduğunu belirtti. Soma Belediyesi ne uygulanan temelin Soma’da ilk olduğunu belirten Müteahhit Aziz Kır temelin dolgusuz beton olacağını söyledi. Yaklaşık 15 gün boyunca 15 kişilik demirci ekibinin çalışması sonucu 90 ton demir döşendi. Belediye inşaatına toplamda yaklaşık 300 ton demir bağlanacağı belirtildi. 31 Ağustos tarihinde yıkım çalışmalarının başladığı Belediye inşaatında bu gün temel betonu atılacak. Müteahhit Aziz Kır temel betonunun bir günde ve tamamının atılması gerekiyor. Bu yüzden sahurdan itibaren ekiplerimiz çalışmaya başlayacak. İki pompa ile beton atacağız. Bu arada Hürriyet bulvarını da trafiğe kapatmak zorunda kalacağız dedi.